Hírek

2006.01.27. 16:35

Energiapolitika: közös asztalnál

A kelet- és közép európai országoknak közösen kell fellépniük az energiaellátás biztonságnak, illetve az energiafelhasználás hatékonyságnak növeléséért – mondta Kóka János gazdasági miniszter.

Dreissiger Ágnes

A tárcavezető pénteken a visegrádi négyek három országának - Csehországnak, Lengyelországnak és Szlovákiának - illetve Ausztriának, Horvátországnak, Romániának és Szlovéniának energetikáért felelős vezetőivel tárgyalt Budapesten. A vezetők első sorban arra próbáltak megoldást találni, miképpen tudnak közösen fellépni az energiaellátás biztonságának növelése érdekében. Kóka kifejtette: a jövő hét közepéig közösen ajánlást dolgoznak ki az unió számára, s ennek révén megpróbálják befolyásolni a most alakuló, március végére elkészülő uniós energiapolitikai stratégiát. A felek arról is tárgyaltak, hogy a krízishelyzetek kezelésére közös cselekvési tervet dolgoznak ki, s olyan felügyeletet hoznak létre, amely folyamatosan figyelemmel követi a térség gázellátását. A résztvevők egyetértettek abban, hogy közösen kell fellépniük a politika és a gazdaság területén az energiaellátás biztonságáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!