Hírek

2006.01.14. 00:00

Idén már nem kaphatnak hitelt a háziorvosok

D. Á.

„Január elseje után nem köthet új támogatási szerződést az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) egyetlen fog-, házi- vagy gyermekorvossal sem” – nyilatkozta lapunknak Körösi László, az OEP főosztályvezető-helyettese.
A kormány ugyanis hatályon kívül helyezte azt a rendeletet, amely ezt négy éven keresztül lehetővé tette. Azok voltak jogosultak a hitelfelvételre, akiknek szerződése volt az önkormányzattal, és vállalkozási formában végezték tevékenységüket.
Az orvos bármely banktól felvett hitelének törlesztőrészletét támogatta eddig az OEP. Körösi szerint szerepet játszhatott a kedvezmények megvonásában az, hogy az OEP-ellenőrök eddig 50–60 praxist ellenőriztek, s többször is visszásságokat tapasztaltak. A havi kétszer járó 25–35 ezer forintos támogatást kizárólag a közellátási feladatokat ellátó rendelők korszerűsítésére lehetett volna fordítani, ám az összeg több esetben is a magánpraxisokba került – mondta Körösi. Emiatt március végéig valamennyi alapellátó olyan átfogó vizsgálatra számíthat, amilyenre eddig nem volt példa. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!