Hírek

2006.01.23. 14:06

Injekciók a döntő előtt

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) megdöbbenéssel értesült arról, hogy az 1993-as Bajnokok Ligája-döntő előtt - az egyik érintett szerint - a később győztes Olympique Marseille játékosait egy ismeretlen szerrel beinjekciózták.

BAMA

Az ügyet Jean-Jacques Eydelie robbantotta ki, aki a L,Equipe magazinnak azt mondta, a finálé előtt azt az utasítást kapták, hogy álljanak sorba, és mindenki kapott egy szúrást. Hozzátette, Rudi Völler volt az egyetlen, aki ezen felháborodott. Bernard Tapie, az Olympique Marseille akkori elnöke ügyvédjén keresztül jelezte, jogi úton fog elégtételt venni a klubot csalással vádoló játékoson, illetve a szavait közlő újságon, miközben Adriano Galliani, a döntőben szereplő másik klub, AC Milan jelenlegi alelnöke úgy nyilatkozott: biztos abban, hogy az UEFA vizsgálatot indít az ügyben, s amennyiben bebizonyosodik, hogy a franciák tiltott szert használtak, megsemmisíti az egykori BL-finálé 1-0-ás eredményét. Galliani jóslata, úgy tűnik, helyesnek bizonyult, az európai szövetség ugyanis közölte, eljutott hozzá az információ. A szervezet "a legnagyobb figyelemmel vizsgálja ki az esetet, noha az már nagyon régen történt." Az Eydelie által név szerint említett Rudi Völler, azt mondta, nem emlékszik rá, mi történt pontosan az öltözőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!