Hírek

2006.01.27. 16:49

Irán kész kómába küldeni egész Izraelt

„Izraelnek nincs bátorsága megtámadni Iránt, ám ha mégis elköveti ezt a hatalmas hibát, az iszlám Irán védelmezői Saronéhoz hasonló örök kómába juttatják Izraelt” – mondta Mosztafa Mohamed Nadzsar, iráni védelmi miniszter egy televíziós interjúban.

F. A. K.

Szerinte ugyanis Amerika és Izrael pszichológiai hadviseléssel próbálják megfélemlíteni Teheránt. Ugyanakkor Irán késznek mutatkozik annak a javaslatnak az elfogadására, miszerint Oroszországban végezzék a kényes urándúsítási műveleteket. Legalábbis erre utal Ali Laridzsani, az iráni atomprogram főtárgyalójának pekingi kijelentése, miszerint a javaslat érdekes és Irán kész a rugalmas tárgyalásokra, csak az erőszakos fenyegetéseket utasítja vissza. Más viszont nemigen akad a nemzetközi közösség tarsolyában, mivel sem Oroszország, sem Kína nem támogatja a közép-keleti ország elleni gazdasági szankciókat, így az iráni atomprogram ügyét értelmetlen lenne az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé vinni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!