Hírek

2006.01.14. 00:00

Ismét meglett a koronatanú

Belgrádban fogták el a kecskeméti maffiaper koronatanúját. A szerbek több bűncselekmény miatt keresték a férfit, a magyar rendőrök szerint azonban itthon is lenne miért felelősségre vonni.

Nagy Eszter Dóra

[caption id="" align="alignleft" width="311"] Szlobó június végén hagyta el Magyarországot, és kevés az esély arra, hogy kiadják őt a szerb hatóságok
[/caption]Szlobodan Sztojanovicsnak, közismertebb nevén Szlobónak nyáron veszett nyoma. A kecskeméti maffiaperben eleinte gyanúsítottként, majd együttműködő tanúként résztvevő férfi pont akkor tűnt el, amikor a védelem szembesítette volna korábbi vallomásaival.
Nem ez volt a koronatanú első eltűnése, korábban akkor veszett rövid időre nyoma, amikor tanúként hallgatta ki a bíróság. Szlobó állításai igazolták a vádat, ám a védők szerint hiteltelenné vált, amikor a per elsőrendű vádlottját egymás után több korábbi bűncselekménnyel is összefüggésbe hozta. Például Fenyő János és Boros Tamás megölésével kapcsolatban is felmerült a neve.
Sokáig nem lehetett tudni, Szlobó merre jár, végül kiderült: telefonon többször is bejelentkezett a magyar hatóságokhoz. Tavaly június 28-án Horvátország felé vette az irányt. Onnan állítólag Koszovóba ment, majd visszatért hazájába. Ez merész lépés volt, hisz már akkor keresték őt a szerbek fegyvercsempészet, valamint emberkereskedelem miatt. Úgy tudni, amikor nemrég Belgrádban elfogták, épp rablás miatt keresték. Szlobót várhatóan ezért nem adják ki a szerbek Magyarországnak. Pedig itthon is van még néhány lezáratlan aktája. Például egy 2004-ben történt budapesti lövöldözés, amelyben súlyosan megsérült egy férfi. Ezenkívül egy óbudai szurkálással is összefüggésbe hozták. A Magyar Nemzet értesülése szerint Szlobó bűnlajstromát egy garázdaság is növeli, az ügyben a Kecskeméti Városi Ügyészség vádat is emelt. A maffiaper tárgyalásán egy érdeklődő provokálta a koronatanút, aki válaszul egy széket vágott a férfihoz, ám az a célszemély helyett egy ügyvédet talált el. A történteket kamerák is rögzítették, ez alapján emeltek vádat az ügyészek Szlobó ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!