Hírek

2006.01.31. 13:33

Izraelt felvennék a NATO-ba?

Érdekes javaslattal állhat elő hamarosan Antonio Martino olasz védelmi miniszter a NATO védelmi minisztereinek február eleji nem hivatalos találkozóján. Elgondolásának eredménye az lehet, hogy a NATO Izraellel bővül.

BAMA

A védelmi miniszter szerint a palesztin választásokat követően a HAMASZ kormányra kerülésével előállt patthelyzet feloldásához az vezethetne, ha Izrael belépne a NATO-ba. Martino közölte az Il Sole 24 Ore olasz rádióval , hogy tárgyalni fog az olasz külügyminiszterrel, Gianfranco Finivel az elképzelésről, s ha az olasz diplomácia is beleegyezik, csak ez után kerül a katonai szövetség védelmi miniszterei elé az ötlet.

Az izraeli NATO tagság ki nem mondva azt jelentené, hogy így már a világ legerősebb katonai szövetsége őrködne a zsidó állam területi épsége és sérthetetlensége fölött, s ezért a radikális, Izraelt elpusztítani kívánó HAMASZ-nak is hangnemet kell váltania.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!