Hírek

2006.01.12. 00:00

Járulékkedvezmény a kisebb cégeknek

Havonta sok pénzt megspórolhatnak azok a vállalkozások, amelyek igyekeznek kihasználni a járuléktörvények kedvezményeit.

V. I.

Már eddig is létezett néhány ilyen: például a gyes, a gyed, a gyet, valamint az ápolási díj folyósításának megszűnését követően a foglalkoztatottak, az 50 éven felüliek vagy a Start-kártyával rendelkező pályakezdők után is járulékkedvezményt érvényesíthettek a foglalkoztatók. Jó hír a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, hogy számukra új járulékkedvezményt vezettek be január elsejétől. Ha legalább három hónapig álláskeresőként regisztrált személyt minimum két évig alkalmaznak, egy évig mentesülnek a 29 százalékos társadalombiztosítási járulék, a 3 százalékos munkaadói járulék és az 1950 forintos tételes egészségügyi hozzájárulás megfizetése alól. Feltétel: a foglalkoztatás legalább két évig tartó létszámbővüléssel járjon, és a társaság legalább hat hónapja működjön. Ezt a járulékkedvezményt legfeljebb a minimálbér 130 százalékát meg nem haladó bér után lehet érvényesíteni, idén maximum 81250 forintig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!