Hírek

2006.01.20. 18:38

Kijelölték a korcsolyapályákat tavainkon

Füsi P.

Az agárdi Pop strandon és Velencén a déli kanyarban kijelölték a korcsolyázásra alkalmas területet. Falussy Ferenc tófelügyelő felhívta a figyelmet arra, hogy csak a kijelölt területen szabad korcsolyázni, a tó többi részén a jég eltérő vastagsága miatt nem javasolják a sportolást. Már partközelben is mintegy 150 centiméter mély a víz, ezért ha valaki alatt beszakad a jég, tragikus következményekkel járhat. Márpedig idén is volt már halálos baleset amiatt, mert a szigetszentmiklósi bányató jege beszakadt két gyermek és apukájuk alatt, utóbbit pedig nem sikerült megmenteni. Az agárdi Pop strandon a hét végén igazi jégbulira hívják a téli sportok kedvelőit, akiket büfé, melegedő, fakutya kölcsönző is vár. Siófoknál már szerdától lehet korcsolyázni, itt nemcsak a jég biztonságosa, de biztonsági szolgálatot is működtetnek, akik a korcsolyázókra, fakutyázókra felügyelnek.

A Magyar Turizmus Rt. összeállítása szerint a Balatonon és a Velencei tavon az idei szezonban várhatóan 13 helyen működtetnek korcsolyapályát. A legtöbb helyen találhatnak a látogatók korcsolyaszervizt, kevesebb városban van étel-ital kiszolgálás. Fakutyabérlést Balatonfüreden és Velencén lehet igénybe venni. Vonyarcvashegyen csak a rendezvények idejére jelölnek ki pályát, ezek pontos idejét még nem tudják. Siófokon a Sió-csatorna nyitása miatt hosszabb távú működésre nem lehet számítani. Balatonlellén csak február elejére tervezik a nyitást. Már működik kijelölt pálya Balatonföldváron a Szabadstrand területén, továbbá Agárdon és Velencén is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!