Hírek

2006.01.05. 07:39

Kisfiú döfte le nevelőapját

Késsel életveszélyesen megsebesítette nevelőapját egy tizenegy éves fiú a Szabolcs megyei Nagyhalásziban. A gyerek így védte meg anyját az ittasan támadó férjétől.

Nagy Eszter Dóra

Hátulról ledöfte nevelőapját egy tizenegy éves kisfiú Nagyhalászon, hogy megvédje édesanyját, akire férje ittasan támadt. A két felnőtt között egy vita fajult el a tettlegességig a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen. A kisfiú anyja ütlegelését akarta megakadályozni, ezért kapott fel egy kést a konyhában. A férfit kórházba vitték, s csak a műtét közben derült ki, hogy sérülése életveszélyes. Úgy tudni, egyelőre nem sikerült stabilizálni az állapotát.

A ledöfött nagyhalászi férfival öt évvel ezelőtt házasodott össze K. S., az asszony akkor települt át fiával együtt Romániából Magyarországra. A házaspár között gyakoriak voltak a veszekedések, a családfő többször bántalmazta a nőt és a gyereket is. Sajtóértesülések szerint az asszony azért tűrte a férfi viselkedését, mert férje többször azzal fenyegette meg: elintézi, hogy neje visszakerüljön Romániába.

A férfi ellen korábban kiskorú veszélyeztetése miatt már indult eljárás, amiért családjára támadt. A Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, Vörös Krisztina ezt megerősítette, ám csak annyit árult el, hogy a korábbi eset nyomozása már lezárult és mivel az ügy már nem rendőrségi szakaszban van, nem nyilatkoznak róla. Annyi azonban kiderült, hogy a korábbi bántalmazások miatt az asszony gyermekével együtt anyaóvóba került, s csak nemrég tértek vissza a kegyetlen családfőhöz.

A kisfiú a jelenleg hatályos jogszabályok alapján kora miatt nem büntethető meg a késelésért. Ezért a rendőrség várhatóan rövid időn belül lezárja a nyomozást. A történtekről a családsegítő szolgálatot is értesítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!