Hírek

2006.01.03. 18:11

Magyar Vizsla, Népszava: kilóg a pártláb

Újra 3,5 millió példányban kerül a napokban a postaládákba a Magyar Vizsla nevű kiadvány, melyet papíron az Adózók Érdekvédelmi Szövetsége (AÉSZ) ad ki. Horváth Éva, a szervezet elnöke korábbi nyilatkozatai szerint azért, hogy az adófizetők megtudhassák, hová kerülnek befizetett forintjaik. Az először októberben, majd januárban megjelent kiadványban ennek ellenére leginkább a vezető kormánypolitikusok viselt dolgaira hívják fel a figyelmet az ellenzéki retorikát használó szerzők.

Tibay Gábor

A reggel.hu-nak nyilatkozó nyomdai szakember szerint papírminőségtől függően minimum nettó harminc-negyvenmillió forintba kerül csak a nyomás. A vezető hipermarket-láncok szóróanyagainak példányszámával vetekvő mennyiséget csak néhány hazai nyomda képes elvállalni. Az AÉSZ becslések szerint eddig legkevesebb 100 milliót fordított a kiadványra.

A szervezet tagadta, hogy köze lenne a Fideszhez: mindemellett a Magyar Vizsla hirdetései a párt által korábban bérelt hirdetési felületeken jelennek meg, a lap ingyenes megrendelőíve pedig – egyező betűtípusával, színeivel, tördelési módjával – kísértetiesen emlékeztet a Fidesz aktivistatoborzó szórólapjára. Burány Sándor, az MSZP frakcióvezető-helyettese kedden kijelentette, hogy a lap mögött egyértelműen a nagyobbik ellenzéki erő áll, a megjelenés pozitív állítások helyett negatív kampányt jelent. Burány, aki 150 millió forintra taksálja a kiadási költségeket, azt mondta: találóbb lenne, ha a lapot Pitbullnak nevezték volna el. Az SZDSZ is erősít: azenorszagom.hu címmel, „Jöjjön el az én országom!” bibliai áthallású szlogennel indított internetes kampányt. Ebben a liberális elvekre vonatkozó kérdéssor mellett többek közt megtudhatja az érdeklődő: „Több SZDSZ – Euró 2010”, továbbá „Több SZDSZ – kevesebb politikus.” Nem maradnak ki az állam és az egyház további szétválasztására vonatkozó kérdések sem.

Az MSZP a Népszavát árulja

A megújuló MSZP-tagkártyával a párttagok többek között kedvezményesen fizethetik elő a Népszava „szociáldemokrata napilap”-ot. Az érdeklődő szocialistákat a párt ügyfélszolgálati telefonszámán is kalauzolják az előfizetés útvesztőiben – áll az MSZP honlapján. Korábban Kovács László volt pártelnök szólította fel levélben előfizetésre a tagságot, még nyomtatványt is mellékelt a gyors ügyintézés érdekében. Mindezt a lap milliós példányszámban ingyenesen terjesztett kormánypropagandával hálálta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!