Hírek

2006.01.10. 00:00

Már Európa kapujába ért a madárinfluenza

F. K.

Már Isztambult is elérte a madárinfluenza kórokozója. Tegnap a török világváros peremkerületeinek egyikében is felfedeztek egy madárinfluenza-gócot. A hatóságok szerint egyelőre a vírus még nem terjed emberről emberre. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a török egészségügyi rendszer a hibás abban, hogy a múlt héten egy család több gyermeke is belehalt a betegségbe. Ők egyébként rendszeresen érintkeztek a fertőzött szárnyasokkal. Törökországban legalább öten fertőzöttek jelenleg a halálos H5N1 vírussal. Az Európai Unió tegnap megtiltotta több termék, így a baromfitoll behozatalát az érintett Kelet-Törökországból és az azzal szomszédos hat államból.
Újabb halálos áldozatot követelt a madárinfluenza Indonéziában
– közölték hétfőn a jakartai egészségügyi hatóságok.
Hivatalos bejelentés szerint ezúttal egy 39 éves férfi halt meg a fertőzés következtében, amit a helyi laboratóriumi tesztek mutattak ki. A szóban forgó férfi január 2-án hunyt el, miután előzőleg fertőzött szárnyasokkal került érintkezésbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!