Hírek

2006.01.27. 13:34

Megszületett a labdarúgó Eb sorsolása

A 2008-as osztrák-svájci labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének montreux-i sorsolásán eldőlt, hogy a magyar válogatott a címvédő Görögországgal, valamint Törökországgal, Norvégiával, Bosznia-Hercegovinával, Moldovával és Máltával került egy csoportba.

BAMA

A hathetes és egy nyolcas csoport mindegyikéből az első két gárda jut ki a két házigazdával együtt 16 csapatot felvonultató kontinensviadalra, amelyre 2008. június 7. és 29. között kerül sor. A magyarok a sorsolás során a hét közül az ötödik kalapban kaptak helyet. A selejtezőcsoportok első mérkőzéseit szeptember 2-án játsszák.

A selejtezőcsoportok:
A csoport: Portugália, Lengyelország, Szerbia és Montenegró, Belgium,  Finnország, Örményország, Azerbajdzsán, Kazahsztán
B csoport: Franciaország, Olaszország, Ukrajna, Skócia, Litvánia, Grúzia,  Feröer-szigetek
C csoport: Görögország (címvédő), Törökország, Norvégia, Bosznia-Hercegovina,  MAGYARORSZÁG, Moldova, Málta
D csoport: Csehország, Németország, Szlovákia, Írország, Wales, Ciprus, San  Marino
E csoport: Anglia, Horvátország, Oroszország, Izrael, Észtország, Macedónia,  Andorra
F csoport: Svédország, Spanyolország, Dánia, Lettország, Izland,  Észak-Írország, Liechtenstein
G csoport: Hollandia, Románia, Bulgária, Szlovénia, Albánia, Fehéroroszország,  Luxemburg    

A világranglista alapján a 11. Törökország tűnik a magyar válogatott legerősebb ellenfelének az Európa-bajnoki selejtezők sorsolását követően. A vb-bronzérmes törökök mellett ugyan a címvédő görögök (16.) is a legjobb 20-ban vannak a FIFA rangsorában, a magyar válogatott (70.) azonban ennek ellenére sem panaszkodhat, hiszen a nyolc csoport közül a C jelű az egyedüli, amelyben nincsen az idei világbajnokságon érdekelt gárda. A németországi vb-részvételhez a törökök és a norvégok álltak a legközelebb, előbbiek azonban a Svájc, míg utóbbiak a Csehország elleni pótselejtezőn véreztek el.A legutóbbi, portugáliai Eb-n ebből a csoportból csak a görögök  szerepeltek, Otto Rehhagel szövetségi kapitány együttese óriási meglepetésre szerezte meg az aranyérmet.

A további ellenfelek közül Norvégia a 37. a világranglistán, Bosznia-Hercegovina a 64., Moldova a 107., míg Málta a 119. Érdekesség, hogy Görögországgal immár negyedik alkalommal "fut össze" a jelenleg szövetségi kapitány nélkül álló magyar nemzeti együttes az Eb-selejtezők során.

A C csoport csapatainak világranglista helyezése:
11. Törökország
16. Görögország
37. Norvégia
64. Bosznia-Hercegovina
70. MAGYARORSZÁG
107. Moldova
119. Málta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!