Hírek

2006.01.20. 00:00

Munkabeszüntetés égen és földön

Cs. Cs.

Németország orvosainak nagy része beszüntette a munkát csütörtökön. A praktizáló doktorok soha nem tapasztalt egységben léptek föl az állami, a kormányzati előírások ellen. A tiltakozók azt hangoztatták, hogy túl sok papírmunkát kell végezniük, és az arra fordított idő a gyógyítás kárára megy. Kifogásolják továbbá, hogy a páciensek nyilvántartásba vételéért 10 eurót kell kérniük. A praxisdíj bevezetése óta csökkent az orvosok forgalma, a berlini magánrendelők egyharmadát csőd fenyegeti.
Az Alitalia olasz légitársaság utaskísérői is 24 órás sztrájkot tartottak. Ezzel egy időben tíz órától 18 óráig az Alitalia pilótái, a földi személyzet és a forgalmi irányítók is beszüntették a munkát. Szombaton várhatóan a milánói repülőtér irányítótornyainak dolgozói sztrájkolnak 12 és 16 óra között. Légisztrájk lesz január 30-án is, január 26-án este 21 órától az olasz vasutasok 24 órás sztrájkja kezdődik, és februárban sem lesz jobb az itáliai közlekedési helyzet: a szakszervezetek újabb sztrájkokat hirdettek meg.
Megbénulhat a közlekedés a labdarúgó-világbajnokság idején is. A német vasúti dolgozók két szakszervezete ugyanis sztrájkkal fenyegetőzik, amenynyiben a kormány terveinek megfelelően két társaságra osztja a Német Vasutakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!