Hírek

2006.01.09. 00:00

Orbán: előrejutás vagy visszacsúszás között dönthetünk

Sz. Sz.

A biztonságos Magyarország megteremtését nevezte a XXI. század legfontosabb feladatának Orbán Viktor tegnap Debrecenben. A Fidesz elnöke a párt évnyitó nagygyűlésén utalt arra, hogy rendkívül nagy a 2006-os választás tétje, amely arról szól, hogy „a XXI. század felé indul-e el az ország, vagy viszszacsúszunk a XX. századba”. Magyarország legfőbb erőforrásának a munkát nevezte. Idehaza veszedelmes méreteket ölt a munkanélküliség, 700 ezer munkaképes magyar embernek nincs biztonságos megélhetése – figyelmeztetett a pártelnök. Téveszme, hogy a teljes foglalkoztatás nem elérhető
– tette hozzá Orbán Viktor.
A tízezres tömeg előtt Áder János frakcióvezető emlékeztetett arra, hogy 400 ezer új munkahelyet ígért a kormány, s ehelyett nőtt a munkanélküliség. Szólt arról is, hogy az államadósság csökkentésének ígérete helyett drámai mértékben nőtt az államadósság, s bár azt ígérték, hogy nem lesz gyógyszeráremelés, mégis minden évben az inflációt meghaladó módon nőttek a gyógyszerárak. A tiszta közélet ígéretével az SZDSZ-es kormánytagok tevékenységét állította szembe Áder János, külön kiemelve, hogy „az informatikai miniszter sokat tett a tiszta közéletért”. Felidézte, hogy az egyébként ingyenes, kakaóbiztos számítógépeket 1 millió 77 ezer forintért sikerült darabonként megvásárolni.
 Kósa Lajos, Debrecen polgármestere szerint „a változás megérett az országban”. A fideszes politikus részletesen szólt az államháztartás rossz helyzetéről, az eladósodottságról, a kiürült államkincstárról, a követhetetlenné vált jogalkotásról. Kósa Lajos úgy vélekedett, hogy ma Magyarországon a „közbeszerzés a korrupció szinonimája”.
Kósa Lajos, összegezve a szocialista–liberális kormány elmúlt négyéves teljesítményét, kijelentette: „válság, működési zavar, probléma van mindenütt, amihez csak hozzányúlnak”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!