Hírek

2006.01.17. 00:00

Orbán: több munkát, több bért

Lengyel J.–Tulézi Gy.

„Nincs olyan csoda, amely kihúzná az országot jelenlegi nehéz gazdasági helyzetből, csak a munkában bízhatunk” – mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke Dombóváron, a Tolna megyei vasutasvárosban. Hangsúlyozta: itthon ma négyszázezer regisztrált munkanélküli és mintegy háromszázezer olyan ember él, akinek nincs kiszámítható megélhetést nyújtó munkahelye.
„Ma Magyarországon a munkahely a legfontosabb – jelentette ki Orbán – halaszthatatlan a meglévők védelme és újak teremtése.” „A MÁV-ot nem szabad privatizálni, az állam dolga, hogy rendbe hozza” – mondta.
A pártelnök szerint csak akkor lehet új munkahelyeket teremteni, ha csökken az adó- és járulékteher. Győzelmük esetén  a tb járulékot a mostani 29-ről 19 százalékra csökkentik.
A Fidesz-vezető szerint az EU szinte minden országában van a kis- és középvállalkozásokat támogató program, melyeket azért hoznak létre, hogy a vállalkozók dolgozóiknak biztos megélhetést adhassanak. Állítja, ha nyer a Fidesz, meghirdeti ezt itthon is.
„Az országban nagy a tőkehiány” – mondta Orbán. Szerinte a kormány hibázik, ha hitelekkel akar segíteni a vállalkozásoknak, nekik nem erre van szükségük. Mivel a Széchenyi Tervből „kiszorították a szuszt”, hasonló program kellene. A Fidesz elnöke hozzátette: „nem szabad engedni, hogy a nagy cégek rajtunk keressék meg a luxusprofitjukat. Az  autópálya-építésnél egy négyzetméter aszfalt előállítása nálunk másfélszer annyiba kerül, mint Ausztriában. A külföldi cégek nálunk keresik meg az extraprofitjukat, hagyjuk, hogy bolondot csináljanak belőlünk.” „Több munka, kevesebb politika és bürokrácia, ez a kiút” – hangsúlyozta. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!