Hírek

2006.01.26. 00:00

Rendőr lőtte agyon a dílert

Meghalt az a 22 éves fiatalember, akire egy rendőr kétszer rálőtt Vecsésen. A gyanúsítottat régóta keresték drogkereskedelem miatt, most is volt az autójában kábítószergyanús anyag.

Nagy Eszter Dóra

A 22 éves P. P.-t már régóta keresték a Tolna megyei rendőrök, kedden információt kaptak arról, hogy a fiatalember Vecsés felé tart és kábítószer van nála. Ezért kérték az Országos Rendőr-főkapitányság Bevetési Egységének segítségét, hogy fogják el a gyanúsítottat. A rendőrök Vecsésnél igazoltatni akarták a gépkocsivezetőt, ám az megpróbált elmenekülni.
Csecserits István, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője lapunknak azt mondta: a kocsi útját elöl és hátul is rendőrautó zárta el. Ekkor a fiatalember nekihajtott az előtte álló járőrautónak. Megpróbálta félretolni, hogy így tudjon kereket oldani. Ez azonban nem sikerült, így hátramenetbe kapcsolt és elütötte a mögötte álló rendőrt. Ő a történtek után kórházba került,  úgy tudjuk, csak könnyebben sérült meg. A gázolást követően a fiatalember ismét előre akart hajtani. Közben több autót megrongált, és hiába szólították fel arra, hogy adja meg magát, ennek nem tett eleget. Amikor utoljára megpróbált nekihajtani
az előtte álló járőrkocsinak, az egyik rendőr kétszer rálőtt. Az egyik lövedék a kezén, a másik a kulcscsontjánál találta el a fiatalembert. A rendőrök hiába részesítették elsősegélyben a gyanúsítottat, a szekszárdi P. P. a helyszínen meghalt. Csecserits István szerint a fegyverét használó rendőr parancsnoka azonnal kivizsgálta az esetet, és azt állapította meg, hogy munkatársa jogszerűen és szakszerűen járt el.
Lapunk más forrásból úgy értesült, hogy a fiatalember autójában egy kilogramm kábítószergyanús anyagot találtak, amely vélhetően heroin. Úgy tudjuk, a kábítószerügyet nem az ügyészség, hanem a rendőrség vizsgálja. Az ügy aktái azonban a Tolna megyei rendőröktől egy másik nyomozószervhez kerültek, mivel felmerült, hogy P. P. egy nemzetközi droghálózattal tarthatott kapcsolatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!