Hírek

2006.01.07. 00:00

Rivális bandák csaptak össze a börtönben

F. K.

Legalább tizenhárom halottja és harminc sebesültje van annak az összecsapásnak, ami helyi idő szerint csütörtökön tört ki egy hondurasi börtönben. A Tegucigalpa város közelében álló létesítményben két rivális banda csapott össze. A híradások szerint a szigorúan őrzött fegyház rabjai a börtön központi részének ellenőrzése körüli területi vitájuk miatt kaptak hajba.
A vita odáig fajult, hogy a rabok közül többtucatnyian lövöldözni kezdtek egymásra. A golyópárbajnak végül a fegyőrök közbelépése vetett véget, akik csak nagy nehézségek árán állították helyre a rendet a fegyházban.
A börtönben mintegy kétszáz veszélyes bűnözőt őriznek, a többségük a kábítószercsempész maffiának dolgozik. A hatóságok jelenleg is vizsgálják, hogyan kerülhetett a rabokhoz lőfegyver.
A dél-amerikai börtönökben nem szokatlanok a fegyveres lázadások, de az esetek többségében a rabok a fegyőrökre lőnek, nem pedig egymásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!