Hírek

2006.01.17. 17:29

Tűzparancsot kapott az őrség

Megfenyegette az orosz védelmi miniszter a Fekete-tengeri Flotta világító-tornyait elfoglalni készülő ukránokat, hogy szükség esetén fegyverrel is megvédik az objektumokat. Szergej Ivanov újságíróknak elmondta: a helyőrségek megkapták a felhatalmazást, hogy mindenben az előírások szerint járjanak el.

Cs. E.

Más szavakkal ez azt jelenti, hogy az őr köteles feltartóztatni a behatolót. Először szóban figyelmezteti őt, hogy lőni fog, a levegőbe lő, ha a támadó nem ért oroszul, majd tüzel, ha nem sikerült megállítani az idegent.

A miniszter közölte, hogy Moszkva kész tárgyalni az Ukrajna területén elhelyezett orosz hidro-navigációs létesítményekről. Minthogy kollégáik nem fogadták el a moszkvai meghívást, megállapodtak abban, hogy február folyamán külügyminiszter-helyettessel az élen küldöttség utazik Kijevbe a részletek tisztázása végett. Ivanov emlékeztetett arra is, hogy a két ország között érvényben lévő szerződések név szerint is említik a jaltai világítótornyot, amelyet a közelmúltban ukránok foglaltak el, elzavarva az orosz őrséget. A keret-megállapodás lehetőséget ad az egyes objektumokra vonatkozó egyedi szerződések aláírására- tette hozzá a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!