Hírek

2006.01.23. 00:00

Várják a korisokat

Füsi P.

A Balatonon és a Velencei-tavon az idei szezonban várhatóan 13 helyen működtetnek korcsolyapályát a Magyar Turizmus Rt. összeállítása szerint. Ezek a városok a következők: Alsóörs, Badacsonytomaj, Balatonföldvár, Balatonfüred, Balatongyörök, Balatonlelle, Fonyód, Révfülöp, Siófok, Tihany, Vonyarcvashegy, Velence, Agárd.
A legtöbb helyen találhatnak a látogatók korcsolyaszervizt, kevesebb városban van étel-ital- árusítás. Fakutyabérlést Balatonfüreden és Velencén lehet igénybe venni. Vonyarcvashegyen csak a rendezvények idejére jelölnek ki pályát, ezek pontos idejét még nem tudják. Siófokon a Sió-csatorna nyitása miatt hosszabb távú működésre nem lehet számítani. Balatonlellén csak február elejére tervezik a nyitást. Már működik kijelölt pálya Balatonföld-váron, a szabad strand területén, továbbá Agárdon és Velencén is, ahol a déli kanyarban jelöltek ki korcsolyázásra alkalmas területet. A tó többi részén a jég eltérő vastagsága miatt nem javasolják a sportolást. A szakemberek tanácsát komolyan kell venni, hiszen már idén is volt áldozata a jégnek, amely egy család alatt szakadt be, s az apukát nem tudták megmenteni.
Akik jobban bíznak a műjégpályában, azok sokkal több hely közül választhatnak, igaz, ezek többe is kerülnek.
A megyeszékhelyek közül a Nyugat-Dunántúlon Győrben és Zalaegerszegen 600 forintos, Szombathelyen 500 forintos belépőt kell vásárolniuk a korcsolyázni vágyóknak. A Dél-Dunántúlon Pécsett és Kaposváron található jégpálya, Észak-Magyarországon az idei szezonban egyedül a salgótarjáni jégpálya működik 400, illetve 600 forintos belépővel. Az Észak-Alföldön Debrecenben és Nyíregyházán lehet korcsolyázni, a Dél-Alföldön Békéscsabán, Kecskeméten és Szegeden. A Közép-Dunántúlon Székesfehérváron 550 forintért vehető igénybe a pálya, Tatabányán szintén 500 forintért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!