Hírek

2006.04.11. 15:16

Az Európai Néppárt nem érti Dávid Ibolyát

Bár az Európai Néppárt, melynek tagja a Fidesz és az MDF is, nem szól bele a tagpártok ügyeibe, vezetői azt tartják észszerűnek, ha a jobboldal együttműködik, nyilatkozott Elmar Brock külügyi bizottsági elnök a Magyar Rádió tudósítójának.

BAMA

- Mindenki saját maga dönt erről, szabad elhatározás alapján, de a Néppárt abban érdekelt, hogy a tagjai kormányozzanak, ezért azt szeretnénk, ha a tagpártjaink megtalálnák a megoldást az együttműködésre – mondta Elmar Brock. -Franciaországban is összehangolják a jobboldali pártok a munkájukat, Németországban pedig közös frakcióban dolgoznak. Szerintem ez a normális. Az azonos elveket vallóknak össze kell fogniuk, hogy többséget alkothassanak, hogy kormányozhassanak, minden más visszaütne – folytatta a bizottsági elnök. Brock még figyelmeztetett: ha a kormányváltás a tét, az együttműködés kérdése még nagyobb hangsúllyal vetődik fel.

Az Európai Néppártban nem értik, hogy az MDF miért nem fog össze a Fidesz-Magyar Polgári Szövetséggel. Ez derül ki abból a nyilatkozatból is, amelyet a párt főtitkára Brüsszelben adott az MTI tudósítójának. Antonió López-Isturiz jelezte, hogy az európai pártalakulat nem kíván beavatkozni a magyar belügyekbe, így nem is közvetít a két párt között, de mindkét erőt tájékoztatta álláspontjáról. López-Isturiz csodálatos lehetőségnek nevezte, hogy a második választási forduló nyomán esetleg konzervatív kormány alakulhat Magyarországon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!