Hírek

2006.04.20. 17:00

Elárasztotta a Tisza a szegedi vízitelepet

A valaha volt legnagyobb szegedi Tisza-áradás a helyi kajak-kenu szakosztályt és a vízitelepet is sújtja. A versenyzők edzésprogramja és az évadra való felkészülése nem állt le, hiszen a Maty-éren lehet evezni, ugyanakkor annak a több száz fiatalnak, akik a vízitelepet használják, nem tudnak a sportolásra lehetőséget biztosítani.

É. S.

„A csónaktároló háromnegyede, az öltözők, a raktár, a konditerem vízben áll, a hajók nagy részét sikerült kimenteni, egy  részük kikötve a vízen himbálózik – számolt be a szegedi helyzetről Petrovics Kálmán, a DÉMÁSZ-Szeged  igazgatója. – Próbáltunk mindent kimenekíteni, még a kazánt is. Azt hiszem, hogy amit emberileg meg lehetett  védeni, azt megmentettük. A szabadidősportot szolgáló, illetve több  magántulajdonban lévő hajó így is elsüllyedt. Még az egy-két évvel ezelőtt ültetett kisebb fenyőket is kiszedtük a földből, s ezek a hajókba betéve úszkálnak  most a vízen” – tette hozzá az igazgató.
Petrovics szerint a legnagyobb gondot az okozza, hogy általában  600-800 ember használja a vízitelepet, a válogatott sportolókon kívül utánpótlás és iskolás csoportok is. „Utóbbiak számára nem nagyon tudjuk az evezés lehetőségét biztosítani, hiszen egyrészt a Maty-ér nem bír el ennyi embert, másrészt viszonylag nagyobb távolságra van Szegedtől, a kiszállítást pedig nem lehet megoldani – mondta a DÉMÁSZ-Szeged igazgatója. – Arról persze sejtésünk sincs, hogy mekkora kárra lehet – különösen az épület tekintetében – számítanunk. Mértéke természetesen függ attól, hogy milyen lassan  vonul el az áradás Szegednél” – jegyezte meg Petrovics.

É. S. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!