Hírek

2006.04.26. 09:28

Hild-díjat kapott Nagyatád

A díjat kedden a város napja alkalmából rendezett ünnepségen Aczél Gábor, a társaság elnöke adta át a dél-somogyi város polgármesterének.

BAMA

Az idén megalakulásának 40. évfordulóját ünneplő társaság elnöke elmondta: eddig 52 településnek 53 Hild-díjat adtak át. A két szám közötti eltérés magyarázata, hogy Nagyatád az országban elsőként és egyetlen településként 1983 után most másodszor is elnyerte ezt az elismerést - emelte ki Aczél Gábor.

"Büszke vagyok, büszkék lehetünk" - mutatta Ormai István, hangsúlyozva, hogy ez az elismerés a város közösségének, a lakóknak szól, akik mindig jobbat és többet akartak. Emlékeztetett, hogy Nagyatád önkormányzata eddig is sokat tett azért, hogy az itt élők számára kellemes, szép környezetet, komfortos életet biztosítsanak. Készek a programjaik, megvannak a tervek, amelyek alapján folytatják a város fejlesztését, környezetük szépítését.

A mintegy 13 ezer lakosú városban sikerült megőrizni az építészeti és városképi értékeket, igényes közterületeket és parkokat építettek, évente ötvenmillió forintot költenek virágosításra, parkfenntartásra. Ennek eredményeként 2005-ben elnyerték a Virágos Magyarország verseny fődíját. A polgármester a továbblépés lehetőségét a turizmus fejlesztésében, a már elkészült ipari park és az egykori laktanya hasznosításában jelölte meg. Fontos célként említette a várost elkerülő út megépítését, a gyógyfürdő további fejlesztésére alapozott szolgáltatások bővítését, a gimnázium felújítását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!