Hírek

2006.04.22. 00:00

Ismét megöltek egy taxist

Egy úttisztító sofőrje találta meg annak a taxisofőrnek a holttestét, akit péntek hajnalban ölt meg egy ismeretlen Budapesten. A rendőrség rablógyilkosságra gyanakszik.

Nagy Eszter Dóra

Péntek hajnalban, negyed kettőkor találta meg a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. munkatársa azt az 57 éves férfit, akit vélhetően nem sokkal korábban öltek meg Hűvösvölgyben. Schőn Péter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője lapunknak azt mondta: a holttest pár méterre volt egy taxitól, amelyről később kiderült: a sértetté.
A helyszínre érkező mentők már csak a férfi halálának beálltát tudták megállapítani. Schőn szerint az áldozatot több késszúrás érte, de bővebbet a támadásról arra hivatkozva, hogy a boncolás eredménye még nem készült el, nem kívánt elmondani.
Lapunk más forrásból úgy értesült, a taxis egyik társasághoz sem tartozott, a magánvállalkozásban dolgozó férfi kocsijában így rádió-adóvevő sem volt. A készülék hiányában a sértett nem tudhatott segítséget hívni. A nyomozók azért feltételezik, hogy rablógyilkosság történhetett, mert a taxisnál nem találtak készpénzt. Ugyanakkor más értékeket is tartott magánál a férfi, amelyeket a támadó hátrahagyott, így a gyilkosság indítéka még nem tisztázott.
A rendőrség a helyszínen megkezdte a nyomrögzítést, és tanúk után is kutatnak. Egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy az emberölés az utolsó villamosjáratot követően, este tizenegy óra után történhetett. Idén ez már a második eset, amikor támadás során életét veszti egy taxisofőr. Február elején Sopronban halt meg egy férfi. Budapesten legutóbb két hónapja fosztottak ki taxist. Akkor a tettes fegyverrel támadt, ám a sértett, amint elmenekült a támadója, jelezte a rendőrségnek az esetet, és a rablót rövid időn belül elfogták.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!