Hírek

2006.04.26. 14:08

Május 20-án tartja kongresszusát az MSZP

Május 20-ra hívta össze az MSZP országos elnöksége a párt kongresszusát, amelyen döntenek a koalíciókötésről - mondta Hiller István, a párt elnöke szerdán az elnökség ülése után az MTI-nek.

BAMA

A budapesti kongresszus napirendjén a leendő kormányprogram, az MSZP kormányzati szerepvállalása és az SZDSZ-szel megkötendő koalíció szerepel - közölte a politikus.

Hiller István elmondta: Sólyom László köztársasági elnöktől május 2-ra kapott meghívást, hogy az Országgyűlés alakuló ülésének előkészítéséről folytassanak megbeszélést. A pártelnök kitért arra: az országos elnökség a párt országos választási bizottságának javaslatára úgy döntött, hogy a 2006-os önkormányzati választások végéig változatlan formában és összetételben meghosszabbítja az országos választási bizottság mandátumát, azaz a párt önkormányzati választási kampányát is ez a testület irányítja. Hiller István emlékeztetett rá, hogy a bizottságot Gyurcsány Ferenc vezeti, helyettese pedig ő maga.

Szólt arról, hogy a kongresszust megelőző héten szombaton, május 13-án az országos választmány tart ülést, amelyen értékelik a parlamenti választásokat. Az MSZP elnöke közölte: a parlamenti frakció alakuló ülése az Országgyűlés alakuló ülése előtt egy nappal lesz. Hiller István a balatonőszödi koalíciós tárgyalások kapcsán elmondta: az MSZP-ben az elmúlt napokban komoly szakmai értékelés és a jövőre vonatkozó szakmai megbeszéléssorozat folyt. Hozzátette, hogy a koalíciós tárgyalások során továbbra is tartják magukat a menterendhez: először a kormányprogramot készítik elő, aztán a kormányzati struktúráról döntenek, és csak ezután kerülhet sor személyi kérdések megvitatására. A politikus azt mondta: a tárgyalásokon az MSZP-s kormánytagokon kívül a pártot az elnök, az elnökhelyettes, az alelnökök, a választmányi elnök és a frakcióvezető képviseli.

Hiller István elmondta azt is, hogy az MSZP május 1-én a hagyományoknak megfelelően a Városligetben tartja politikai rendezvényét. Mint mondta, a rendezvényen rajta kívül Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is beszédet mond.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!