Hírek

2006.04.14. 15:15

Nyolc halottja van a gyásznak

Tömeghisztéria tört ki a néhány napja elhunyt indiai filmsztár, Radzskumar gyászolói között Bangaloreban. A ravatalához igyekvő rajongók közül nyolcan életüket veszítették, 150-en megsebesültek a tumultusban.

BAMA

Indiában elképesztő rajongás övezi a hazai filmsztárokat. A 77 évesen szerdán elhunyt színészt a délindiai nagyváros, Bangalore stadionjában ravatalozták fel, mert sejthető volt, hogy rengetegen akarnak tőle búcsút venni. A baj akkor kezdődött, amikor a stadionba tartó több tízezer rajongó attól tartva, hogy nem fognak tudni időben bejutni a ravatalhoz, összecsaptak a tömeget terelő rendőrökkel. Kövekkel kezdték dobálni az egyenruhásokat, autókat, buszokat gyújtottak fel. A rendőrök gumibottal és könnygázzal próbálták megfékezni őket, de egyre nagyobb lett a káosz, és elszabadult az erőszak. Az összacsapás mérlege: nyolc halott és 150 sebesült.

A hisztéria még a helyi közvéleményt is meglepte, pedig Indiában hozzá vannak szokva a hazai színészek iránti szinte határtalan rajongáshoz. Radzskumart is olyan tisztelet övezte, hogy szerdai halála után csütörtökre és péntekre nemzeti gyászt rendeltek el a helyi állam vezetői. Zárva maradtak az iskolák, a mozik, és a legtöbb vállalatnál is kétnapos munkaszünetet tartanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!