Hírek

2006.04.26. 09:24

Segélyt kaptak a köröszugi kimenekítettek

Ruhákat, élelmiszercsomagokat kaptak az árvíz miatt a Körös-torkolatból az elmúlt napokban kimenekítettek lakosok - mondta el az MTI-nek Szánthó Ferenc, a kunszentmártoni befogadó állomás vezetője.

MTI

A Körös-torkolatából az árvízi veszélyhelyzet miatt kimenekített embereket az elsődleges befogadó állomásnak számító Kunszentmártonban helyezték el, a három hónapja átadott sportcsarnokban jelenleg 92 szelevényi lakost szállásoltak el. Az épületben 250 férőhely van, de további száz ágyat szükség esetén azonnal el tudnak helyezni - mondta Szánthó Ferenc, aki egyben a sportcsarnok igazgatója. Hozzátette: a szállásról kedd délutánig tíz ember rokonaihoz, ismerőseihez költözött.

A kitelepítetteknek igyekeznek elviselhető feltételeket biztosítani, a gyermekeknek játszóházat alakítottak ki, óvodai foglalkoztatást tartanak. A felnőttek a társalgóban beszélgethetnek, televíziót nézhetnek, napi háromszori étkezést, meleg ebédet kapnak - mondta a befogadó állomás vezetője az MTI-nek. Tájékoztatása szerint a köröszugi lakosok "nyugodt hangulatban" vészelik át a napokat, problémás esetük nem volt, a lakhelyüket elhagyni kényszerülteknek éjjel-nappal tíz szakember nyújt mentális segítséget.

A befogadó állomásra az ország több területéről küldtek segélyszállítmányt, köztük tartós élelmiszert, ruhaneműt és tisztálkodási szereket.

Kovács Andrásné, a Szolnoki Impulzus Egyesület képviselője az MTI tudósítójának elmondta: kedd reggel Kecskemétről nagy mennyiségű használt ruhát, illetve cipőket kaptak, amit azonnal szétosztottak a kimenekítettek között. A kunszentmártoni befogadó állomás vezetőjének közlése szerint az elmúlt két éjszaka nyugodtan telt, a gyermekek is jól viselik az átmeneti időszakot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!