Hírek

2006.04.06. 12:23

Tetőzött a Duna Paksnál

A Duna Paksnál 861 centiméterrel - 11 centiméterrel elmaradva az eddig mért legnagyobb vízállástól - tetőzött az éjszaka. Folyóink védvonalain összesen 2.901 kilométer hosszon van készültség.

BAMA

A Duna Budapestnél csütörtökön a 845 centimétert, Dunaújvárosnál a 724 centimétert érte el. A Tisza szintje Záhony fölött apad. A folyó árhullámának  tetőzése Dombrád alatt jár. A Bodrog emelkedik, a Hernád apad. A Körösök felső szakaszain ismét apadás kezdődött és a Maros felső  szakaszán is megindult az apadás. A kormány hétfőn rendkívüli védekezési fokozatot rendelt el a  Duna Komárom és Tass közötti szakaszára és az Ipoly torkolati  szakaszán mintegy 158 kilométer hosszon. Harmadfokú a készültség a  Duna mentén a szigetközi alsó szakaszon, Tass alatt a bal parton az  országhatárig, valamint a betorkolló folyók - Rába, Rábca, Marcal,  Mosoni-Duna - alsó szakaszain. A Tiszán Záhony és Tiszafüred között,  a Taktán, a Lónyay-főcsatornán, a Bodrogon, a Hármas-Körösön, a  Hortobágy-Berettyón, valamint a Berettyó és Sebes-Körös alsó  szakaszán összesen 1.190 kilométer védvonalon van harmadfokú  készültség.


Másodfokú készültséget tartanak 913 kilométer védvonalon, a Duna  jobb partján Dunaföldvár alatt a Sión és a Nádoron, a Tiszán  Vásárosnamény és Záhony között, Kiskörétől Szolnokig, valamint  Csongrád alatt és a Maroson, a Kraszna torkolati szakaszán, a Sajó  torkolatánál, a Fehér-, a Fekete- és a Kettős-Körösön, valamint a  Hármas-Körös alsó szakaszán. Elsőfokú készültség 640 kilométer hosszon van: a Tiszán  Vásárosnamény és Kisar, Tiszafüred és Kisköre, valamint Szolnok és  Csongrád között, a Szamos, a Kraszna felső szakaszain, a Hernádon és  a Zagyva torkolati szakaszán. 
    

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!