Hírek

2006.06.09. 11:28

Autókat foglalnak le a vámosok

Az év végéig százmilliós nagyságrendű összeget hajtanak be szabálysértések miatt

N. E. D.

Júniustól lefoglalják a vámosok azokat az autókat, amelyekben nagy mennyiségÛ csempészett cigarettát találnak, így próbálják biztosítani, hogy a szabálysértések összegét az elkövetÕk befizessék. Nagy János, a vám- és pénzügyÕrség országos parancsnoka szerint egy hét alatt 60 autót foglaltak le, ennek többségét azonban már az érintettek kiváltották.
Nagy szerint az elmúlt fél évben tett intézkedések miatt visszaszorult a cigarettacsempészet, de még további intézkedésekre van szükség. A vezérÕrnagy utalt arra is, hogy év végére a szabálysértésekbÕl az államkasszába befolyó összeg 100 milliós nagyságrendÛ lehet.

Patai András, a Magyar Dohányipari Szövetség ügyvezetÕ elnöke szerint a vámosok intézkedéseinek hatására a feketepiacon drágult a cigaretta ára.
A szövetség és a vámosok csütörtökön négy évre szóló megállapodást
kötöttek, elsÕsorban a csempészet visszaszorítására. Az utóbbi napokban majd minden napra jutott egy cigarettacsempész, csütörtökön egy
székesfehérvári garázsban találtak a vámosok kilencmillió forint
értékÛ dohányárut.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!