Hírek

2006.08.11. 16:19

Szlovák szekta a tartott fogságban egy magyar nőt

Kommandósok szabadítottak ki pénteken egy magyar nőt egy szekta fogságából Szlovákiában. A magyar állampolgárságú, Floridában élő hölgyet két hónapja csalta el egy magát természetgyógyásznak kiadó ismeretlen.

BAMA

A 34 éves hölgy levelezés útján vette fel a kapcsolatot a „természetgyógyásszal”, hogy szakmai ismereteket sajátítson el tőle. Miután elutazott, hogy személyesen is megismerkedjen a gyógynövényekkel foglalkozó emberrel - nyoma veszett. A család hiába kereste, csak annyit tudtak, hogy a rejtélyes vendéglátó valahol Királyhelmec (Královsky Chlmec) környékén él. Most szerdán viszont – több sikertelen kísérlet után - a nő titokban értesíteni tudta rokonait telefonon. Elmondta, hogy egy vallási szekta tartja fogságban több más személlyel együtt, és szertartásaikon rendszeresen bántalmazzák. A család azonnal a magyar rendőrséghez fordult, s a pozsonyi nagykövetség feljelentése után a szlovák hatóságok keresni kezdték. Végül péntek hajnalban egy kommandó sikeresen kiszabadította a hölgyet. A történet hitelességét Riskó Nagy László, a pozsonyi magyar nagykövetség konzulja is megerősítette a Magyar Távirati Irodának.

A konzul egyébként úgy tudja, a szlovák rendőrség a gyanúsítottak ellen az áldozatok vallomásai után vádat emel. A fogságból megmenekült nő legkorábban szombat délután érkezhet Magyarországra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!