Hírek

2006.10.09. 12:42

Napokig kínozták cellatársai a rabot

Cellatársai kínoztak meg egy fiatalembert a fiatalkorúak regionális börtönében Miskolcon, a 16 éves fiút többször megverték, fajtalankodásra kényszerítették, a legutolsó alkalommal pedig egy lepedőkből font kötéllel a tűzjelző csőre akasztották.

BAMA

Az orvosi jelentés alátámasztotta azt is, hogy a fiatalembert az úgynevezett "altatásos módszerrel" is bántalmazták, ami azt jelenti, hogy hátulról addig szorították a nyakát, míg el nem ájult, majd egy lepedőkből font kötéllel felakasztották a tűzjelző csőre. A 16 éves fiú annak köszönheti az életét, hogy az egyik fogvatartott, aki nem vett részt a kegyetlenkedésekben, már nem bírta nézni a szenvedését, és megnyomta a vészcsengőt.

A fiút, miután fény derült a történtekre, információk szerint átszállították egy másik büntetés-végrehajtási intézetbe. A kínzásban, megalázásban résztvevők ellen emberölési kísérlet és szemérem elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás. Az egyik gyanúsítottat előzetes letartóztatását is elrendelte a bíróság, ő ugyanis éppen már szabadult volna a korábbi cselekménye miatt elrendelt büntetésből. Felnőtt elkövető esetében 15 év vagy akár életfogytiglani büntetés járhatna a zárkában elkövetett eset miatt, a fiatalkorúak pedig tíz évig terjedő börtönt kaphatnak.

Pénteken a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága közleményben tájékoztatta az MTI-t a történtekről, amely szerint az előzetes letartóztatásba helyezett fiatalember bántalmazására még szeptember 2-án derült fény a Fiatalkorúak Regionális Büntetés-végrehajtási Intézetében. A fiatalembert két nappal korábban helyezték el a hatfős zárkában - állt a közleményben, amely arra is kitért, hogy a vizsgálat szerint a Fiatalkorúak Regionális Büntetés-végrehajtási Intézetének személyi állománya nem követett el mulasztást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!