Hírek

2006.10.02. 06:51

Pénz marad a kasszában, ha nem lesz pályázat

A Nemzeti Vidékfejlesztési Terv (NVT) keretében a termelői csoportként államilag elismert szervezetek részére 2006. november 1-je és 30-a között ismételten megnyílik az Európai Unió által biztosított ötéves támogatás kérelmezésének lehetősége.

BAMA

A 2006-ban lekötetlenül maradt jelentős források eredeti célnak megfelelő felhasználása ugyanis fontos agrárgazdasági érdek. Novemberben tehát minden elismert – de a támogatási rendszerben még nem részt vevő – termelői csoport az augusztusival megegyező feltételek mellett adhat be támogatási kérelmet az MVH-hoz. A támogatáshoz jutás alapfeltétele a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter által kiadható állami elismerési határozat megszerzése. Ehhez pedig teljesíteni kell a többször módosított 81/2004. (V. 4.) FVM-rendeletben lefektetett feltételeket. Mindenekelőtt meg kell alakítani a termelői csoport jogi alapját képező szövetkezetet vagy korlátolt felelősségű társaságot, majd egy pályázat elkészítésével kell igazolni a szervezet jogszabály szerinti működését. A pályázat tartalmi követelményeiről szintén a már hivatkozott jogszabály ad eligazítást. A pályázatot a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium dolgozza fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!