Hírek

2006.10.26. 15:16

Szalmonella okozta a tömeges ételfertőzést

A betegektől származó vizsgálati mintákból az derült ki, hogy szalmonella okozta a tömeges ételfertőzést a kaposvári keresztelőn.

BAMA

Szerda éjjel és csütörtökön délelőtt két házaspár jelentkezett, ők már rosszabbul voltak, mint a korábban orvoshoz fordulók –mondta el Papp Erzsébet, a Kaposi Mór Oktató Kórház osztályvezető főorvosa. Mint mondta: további betegek jelentkezésére is lehet még számítani. Jelenleg 31 szalmonellával fertőzött beteg fekszik a kaposvári kórházban a keresztelő résztvevői közül. A betegek közt négy gyermek is van, de a vendégkörből a szomszédos megyék kórhazaiban, így Székesfehérváron és Pécsett is ellátnak betegeket. A keresztelőn 220 vendég vett részt több dél-dunántúli megyéből.

Az első betegek hétfőn keresték fel az ügyeletet, s azóta folyamatosan érkeztek újabbak, mindannyian hasonló tünetekkel, azaz lázzal, hasi panasszal, hányással, hasmenéssel. Néhányat közülük ambulánsan láttak el, s volt, akit már hazaengedtek.

Fadgyas Erzsébet városi tiszti főorvos szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az ételt egy kaposvári, jelenleg telephely-áthelyezés miatt engedély nélkül működő vendéglőből vitték a rendezvény helyszínére, az alapanyagokat azonban részben a megrendelők adták az ételek elkészítéséhez. Közölte: a szükséges vizsgálatot lefolytatják, a vendéglő tulajdonosát pedig felszólították az engedély nélküli tevékenység beszüntetésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!