Hírek

2006.12.14. 16:46

Vélhetően szándékos gyújtogatás történt Olaszliszkán

Vélhetően szándékos gyújtogatás miatt gyulladt ki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán egy lakóház. Az épület lakatlan volt, az anyagi kár sem jelentős.

BAMA

A Roma Polgárjogi Mozgalom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke elmondta: a tűz a település romák által lakott területen gyulladt ki. Dancs Mihály a történet előzményeként felidézte, hogy körülbelül négy nappal ezelőtt, ugyanezen a területen eddig ismeretlenek kővel dobálták meg a lakóházak tetejét, és néhány ablakot is betörtek. Mint mondta, információja szerint szerdán sörétes puskából is lövést adtak le a házak felé. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint a helyszínen nem találtak bizonyítékot a szándékos gyújtogatásra.

Olaszliszkán október közepén gyermekei szeme láttára verték agyon a 44 éves tiszavasvári tanárt, Szögi Lajost, miután autójával elsodort és könnyebben megsebesített egy kislányt. A rendőrség eddig hét gyanúsítottat helyezett előzetes letartóztatásba, a helyi lakosok azzal gyanúsíthatók, hogy részt vettek a tiszavasvári tanár agyonverésében.

Ezek is érdekelhetik