Hírek

2007.03.12. 16:28

250 forint alatt az euró

K. I

Legyőzte a 250 forintos lélektani határt a forint euróval szembeni árfolyama, és jó esély van arra, hogy még olcsóbb euróval szembesüljenek a régió országai az elkövetkező hetekben. Hétfőn 248 forintig is gyengült az euró, feltehetően opciós ügyletek nyomán, a hétfői nyitás idején 249,20 forinton járt a kurzus, majd 248,70-ig erősödött a forint. A rövid héten kereskedők szerint a 248 és 251,20 forint közötti sávban tartózkodik majd az euró, leginkább a szerda lehet volatilis a hosszú szünet miatt pozíció átrendezések miatt.

A piac különösebben nem foglalkozik azzal, hogy lesznek-e zavargások a március 15-i nemzeti ünnep környékén, de elemzők valószínűsítik, hogy reagál az esetleges rendbontásokra. Az elmozdulás a balhé mértékétől függ, amennyiben nagy lesz a csatazaj, a jegyzés 260 forint fölé is mehet, kisebb súlyú események mellett csak néhány forinttal mehet feljebb az árfolyam. Amennyiben semmi sem lesz, úgy további erősödés is benne van a piacban. Erősödnek régiónk devizái is. Az izmosodást az USA megítélésének változása segítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!