Hírek

2007.03.27. 20:12

Autóipari befektetőket csábítana a gazdasági tárca

„Magyarország ideális hely az autóipari befektetések számára, mert kedvező a gazdasági környezet, a régióban a legmagasabb a tőkevonzó képesség, fejlett a telekommunikáció és a gyorsforgalmi úthálózat” – érvelt Garamhegyi Ábel, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) államtitkára az Európai Autógyártók és Fejlesztők Hálózatának (NEAC) keddi konferenciáján.

Z. H.

Kiemelte: a csaknem százezer főt foglalkoztató magyar autóipari ágazat 2006-ban 190 ezer autót, és 2,3 millió motort gyártott, s összességében mintegy 2600 milliárd forintos árbevételt ért el. A gazdaságfejlesztési operatív program (gop) keretében 760 milliárd forint támogatási összegre pályázhatnak a vállalkozások 2007-2013 között. A program áprilistól indul, amelyre az elmúlt évek tapasztalatai alapján jó eséllyel pályázhatnak az autóipari gyártók és beszállítók.

A meggyőzés terén a közelmúltban Csehország és Szlovákia sikeresebbnek bizonyult mint Magyarország: Nagyszombatot a PSA Peugeot-Citroën, Zsolnát a Kia, Kolínt a PSA és a Toyota választotta, az észak-morvaországi Nosovicében a Hyundai épít gyárat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!