Hírek

2007.03.23. 08:44

Csak gyomorral nehéz bírni

Egy tragikus eset kapcsán most újabb bizonyítékait kaptuk annak a fajta „újságírásnak”, amelyhez nem valami, hanem valaminek a hiánya kell: a jó ízlésé, a tapintaté, az önmérsékleté.

Stanga István

Ahhoz már nagyon régen dolgozom a sajtóban, hogy valamin is csodálkozzak. Az se lepett meg, hogy idehaza is milyen gyorsan lepett el mindent a bulvár. Észre se vettük, s az írott és elektronikus média máris ontotta ránk a bulvár kedvenc témáit, az erőszakot, a szexet, az extremitásokat, no és a celeb-világ híreit. Mondom, ezeket tolerálom. De van, amitől a gyomrom forogni kezd.

Egy ország aggódik e napokban Kaszás Attiláért, a Nemzeti Színház fiatal művészéért, aki – egy agyvérzést követően – élet és halál között lebeg. Azt persze, sejteni lehetett, hogy ez a tragédia felkelti az újságok és televíziók érdeklődését, ám azt már kevésbé, hogy milyen otrombaságokra lesznek képesek.

Már az sem nagyon tetszett, hogy Stohl András (aki Kaszás Attila mellett volt annak rosszullétekor) milyen részletességgel mesélte el a nyilvánosságnak a történteket. S persze, az se, ahogyan az egyik bulvár napilap a Kaszáson segíteni akaró reiki-mesternek szentel tág teret, vagy éppen a kómában lévő művész szobájából „búsan kiballagó” kollégáról ír. Az ízléstelenség netovábbját viszont az egyik kereskedelmi tévében láthattuk, amely Berek Kati színművésznővel azon az alapon készített beszélgetést, hogy neki is volt már agyvérzése. (No comment) 

Az ilyen-olyan önjelölt sztárimitátoroknakl (Dundika, Kiszel, VV-Anikó, Pongó és társaik) égető szükségük van arra, hogy írjanak és beszéljenek róluk. Enélkül, mivel nincs mögöttük semmiféle teljesítmény, a nevük és az arcuk másdpercek alatt feledésbe merülne. De ne alázzunk már meg annyira egy Kaszás Attilát vagy egy Berek Katit, hogy azonos soron hozzuk az említettekkel.

Némi önmérséklet, csekélyke ízlés segíthetne a dolgon. De ha ezek nincsenek, megtenné egy gyengébb gyomor is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!