Hírek

2007.03.11. 16:25

Dávid Ibolya maradt az MDF elnöke

Ötödik elnöki mandátumát kezdheti meg Dávid Ibolya az MDF elnökeként

Éber Sándor

Ötödik elnöki mandátumát kezdheti meg Dávid Ibolya az MDF elnökeként. A demokrata fórum országos gyűlésén ugyanis a 300 küldött több mint nyolcvan százaléka támogatta, hogy újra elnökké válasszák. Dávid Ibolya kihívó nélkül indult a posztért. A megyei szervezetek által jelölt Grezsa István és Katona Kálmán ugyanis már korábban visszalépett.

„Az elmúlt hetekben bebizonyosodott, hogy szavaink nyitott fülekre találnak, hiszen az MDF tíz éve nem volt olyan népszerű a választópolgárok körében, mint most” – hangoztatta beszédében Dávid Ibolya. A párt újraválasztott elnöke kijelentette, hogy a növekvő támogatottsággal ugyanakkor a felelősség is növekszik, s ezért vágtak bele az új jobboldal felépítésébe a középosztály érdekében. Dávid Ibolya szerint az MDF, amely már most is a harmadik erő a parlamentben 2010-ben kormányzópárt lesz, s tíz százalék fölötti eredményt fog elérni. „Cselekvő ellenzékiséggel alternatívát szeretnének kínálni az álpolitikát folytató nagy pártokkal szemben, az  MDF-nek egyetlen párt sem szövetségese az Országgyűlésben” – hangoztatta a demokrata fórum elnöke.

Dávid Ibolya szerint a kormány hozzá nem értésével és szakmai inkompetenciájával sújtja a középosztályt. A Fidesz pedig megrekedt a totális elutasítás zsákutcájában, a „plebejus politika” meghirdetésével pedig egyértelműen hátat fordított a magyar középosztálynak. „A középosztály elválaszthatatlan a jobboldaltól, olyan csendes többség, amely nem vonul ki az utcára” - hangoztatta a pártelnök.

Az MDF programjából Dávid Ibolya a gazdaságot emelte ki prioritásként, ennek keretében átalakítanák az adórendszert. Ezért a demokrata fórum az országgyűlési ciklus második felében egyeztetést kezdeményez majd az egykulcsos adó magyarországi bevezetéséről. „A párt elfogadhatónak tartja egy alacsony kulcsú, vagyoni típusú adó bevezetését, ha eltörlik, vagy csökkentik a kamat-, illetve  árfolyamnyereség-adót, az örökösödési illetéket és az iparűzési adót” – mutatott rá Dávid Ibolya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!