Hírek

2007.03.14. 06:07

Dóra jelenti a Tényekben

Alig néhány hete tűnt fel a TV2 hírműsoraiban Matalin Dóra. Még keresi saját stílusát, de a Tényekben már otthon van.

Csontos Tibor

[caption id="" align="alignright" width="180"] Matalin Dóra: „Szerencsés voltam, Máté Kriszta több hétig foglalkozott velem.”
[/caption]– A TV2-nél azt mondták, délelőtt fél tízig hívjam, mert utána már aludni tér. Mindent tudnak Önről?

– Mindent azért nem… Azt persze tudják, mikor végzek és érek haza. Ha a reggeli Tényekben dolgozom, utána alszom otthon néhány órát, délután intézem a dolgaimat, és este átnézem a másnap reggeli menetet.

– Egy ideje állandóan feltűnik a képernyőn. Ez már karrier?

– Eddig csak riporterként dolgoztam hírműsorokban, most már műsorvezető vagyok. Kinek mit jelent a karrier, egyesek szórakoztató programokban tűnnek fel, mások hírműsorokban, de ez semmilyen rangsort nem jelent.

– Azonnal igent mondott a kérésre, hogy Várkonyi Andreát helyettesítse?

– Kicsit bizonytalan voltam, képes leszek-e megfelelni, de azt mondtam, meg kell próbálni. Szerencsém volt, hiszen Máté Kriszta több hetet rám áldozott, naponta gyakoroltunk a stúdióban. Vezettem Tényeket, Tények Reggelt, ezek persze soha nem mentek adásba. A felvételeket más kollégák is megnézték, s el is mondták a véleményüket.

– Várkonyi Andrea azt mondta, még keresi a saját stílusát. Mit jelent a „saját stílus”?

– A saját stílus hírműsorban nyilván mást jelent, mint egy szórakoztató programban. Itt szigorúbbak a keretek, ezek a műsorok nem rólunk szólnak.

– Hogyan indult televíziós pályafutása?

– A Színház- és Filmművészeti Egyetem televíziós osztályába jártam. Előtte jogot tanultam, a két épület egymás mellett van, s mondogattam, hogy jobban érdekelne, mi folyik a másik helyen, így kerültem Vitray Tamás osztályába. A tévés osztályban Máté Krisztina és Bárdos András is tanít, így adódott, hogy a TV2-nél kezdjek.

Matalin Dóra

SZÜLETETT: 1979. 11. 20., Budapest

ISKOLA: Színház- és Filmművészeti Egyetem, tévés osztály(2005)

HOBBI: olvasás, mozi

ISKOLA: Színház- és Filmművészeti Egyetem, tévés osztály(2005)

HOBBI: olvasás, mozi Matalin Dóra: „Szerencsés voltam, Máté Kriszta több hétig foglalkozott velem.” -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!