Hírek

2007.03.01. 13:07

Elítélték Mortimert

Három év tíz hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték a Fővárosi Bíróságon a Mortimer néven ismertté vált fiút, aki 2005 májusában a 21-es buszon karddal megszúrta a 15 éves P. Józsefet.

BAMA

Elsőfokú ítélet született a nagy port vert Moszkva téri kardos szurkálás ügyében. A bíróság nem jogerősen három év tíz hónap letöltendő börtönre ítélte a 17 éves Gy. Mihályt. Az ügyész keddi vádbeszédében letöltendő börtönt kért Gy. Mihályra, Vaskuti András bíró csütörtökön kihirdetett ítéletében bűnösnek találta az emberölés kísérletével vádolt, Mortimer néven ismertté vált fiatalembert.

A vád szerint a 17 éves Gy. Mihály társaival a Normafához indult harcművészetet gyakorolni 2005. május 8-án. A Moszkva téren felszálltak a 21-es buszra, ahol Gy. Mihály szóváltásba keveredett a 15 éves P. Józseffel, akit a sajtó az eset után csak Józsikának hívott. Mortimer egy karddal átszúrta vitapartnerét, és súlyos, maradandó sérülést okozott ezzel: Józsika lépét később el kellett távolítani. A fegyvert a vádlott testvére - Gy. László - feldarabolta és elrejtette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!