Hírek

2007.03.24. 12:21

Fábry lealázta a Nap-keltét

Mi történik akkor, ha egy másokat szóhoz jutni alig engedő showman (vagy inkább „szó-men”) találkozik három pipogya kérdezővel? Hát az, hogy az össztűz azokra zúdul, akiknek lőniük kellene.

Stanga István

Szánalmas idétlenkedés volt mindaz, amit a Nap-keltében a három riporternek álcázott valaki (Verebes István, Nagy József, Bakács Tibor) művelt. A Kereszttűz vendége, Fábry Sándor porig alázta mindannyiukat, s ezen a tényen még az sem változtat, ha a „nem az a legény, aki adja...” című szöveggel áltatják magukat.

Fábry, aki – s ezt a személyiségjegyei alapján előre lehetett tudni –levegőhöz jutni sem engedte a vele szemben állókat, nem hogy kérdést feltenni, módszeresen vert le mindent és mindenkit. (S eközben még arra is jutott ideje, hogy a stúdióba becipelt könyvének némi ingyenreklámot csináljon, plusz bunkó módon viccelődjön Rytkó Emília nevével.)

A showman először néhány jókorát rúgott magába a Nap-keltébe, amelynek szerinte inkább az ATV-n lenne a helye, mert milyen alapon kap állami pénzt az a műsor, amelynek semmi köze a közszolgálatisághoz. Majd Verebes következett, aki – megint Fábryt idézem  – súlyosan felelős a jelenlegi magyaországi ellenségeskedésért, mint a Heti Hetes egykori tagja. Kijutott a pofonokból Farkasházynak, s természetesen a szociálliberális kormányzatnak.

Ha most valaki azt hiszi, hogy az a három ember igyekezett megvédeni azt a műsort, ahonnan a pént kapják, téved. Verebes még saját magát sem mentegette, sőt, az egész műsor során egyetlen kérdést sem tett fel. De akkor minek volt ott? Díszletnek szebbet is lehetne választani. Bakács Tibor pedig olyan bonyolultan kérdezett, hogy azt rajta kívül senki sem értette. Nagy József az elején még igyekezett, hogy tényleg emlékeztessen az egész valamiféle kereszttűzre, aztán ő is beleszürkült.

Megmondon őszintén, ennél szánalmasabb produkciót keresve se lehet találni a hazai televíziózás történetében. Ha szabad tanácsolnom valamit  Bakácséknak, ezt az egészet úgy meséljék el, mint tette azt egy nagyon megvert ember. Valahogy így:  „És akkor az első ütést roppant ügyesen hárítottam az állammal, a másodikat meg a gyomrommal”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!