Hírek

2007.03.30. 04:31

Internetes jegyek adásvétele a világhálón

Olvasónk jegyet akar vásárolni az internet útján. Nem tudja azonban, mit kell ehhez tennie.

Rados Virág

Van, ahol a vásárlás előtt a megjelölt felületre kattintva megtalálhatjuk a jegytükröt. Nem kell tehát zsákbamacskát vennünk: pontosan láthatjuk, melyik jegy hová szól. A „jegyrendelés” gombra klikkelve az adott címre mailt küldünk, feltüntetve, hány jegyet szeretnénk, és hogyan akarunk fizetni – postai utánvéttel vagy személyesen. Az előbbihez a címünkre is szükség van, és a postaköltséget szintén mi fizetjük. Az utóbbinál választhatunk, melyik boltban várjanak minket a jegyek. Az e-mailre válasz jön a rendelési sorszámmal, amellyel a belépőket átvehetjük.

Mások, például a szinhaz.hu megmutatja a nézőteret, és a kiválasztott jegy bankkártyával azonnal megvásárolható. Hasonló honlap a jegymester.hu, amely sok információ mellett szintén felkínálja az internetes jegyvásárlás lehetőségét. Jegyek a neten! Majd a kérés, hogy látogassunk el a Jegymester honlapjára, ahol bankkártyánkkal válthatunk belépőt a kiszemelt előadásra. Ezt a színház pénztárában az előadás kezdete előtt fél órával vehetjük át.

A Malév a kényelmet hangsúlyozza: otthonról elintézhetjük az egészet. Nincs jegykiállítási díj; gyors az ügyintézés, mert e-mailen visszaigazolást kapunk; biztonságos, mert az elektronikus jegyet nem lehet elveszíteni; egyszerű, mert a kinyomtatott visszaigazolás, a jegyszám, illetve a foglalási kód elegendő.

A Volánbusznál a dombornyomású bankkártyával rendelkezők vehetik igénybe a lehetőséget.

Rados Virág -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!