Hírek

2007.03.16. 16:52

Navracsics: a rendzavarás a hatalom érdeke

É. S.

„A Fidesz tegnapi, március 15-ei ünnepsége a szabadság ünnepe volt” – hangoztatta tegnap Navracsics Tibor. A párt frakcióvezetője szerint „amióta a demokratikus Magyarország létezik, amióta polgári demokrácia létezik Magyarországon, soha ennyi ember békésen nem ünnepelte még március 15-ét a Március 15-e téren, illetve az Erzsébet híd pesti hídfőjénél.”

„A Fidesz nyílt téren, békésen, jókedvűen ünnepelt, szemben a kormánnyal, amely kordonok közé zártan, válogatott közönség előtt, szemmel láthatóan riadtan, gyáván emlékezett” – mondta Navracsics. A frakcióvezető hangsúlyozta, hogy ami hat óra után történt az nem a Fidesz által rendezett március 15-ének a része volt, s nem tudják, hogy kik szervezték, kik követték el és milyen okok vezettek a csütörtök esti eseményekhez. „Egy biztos, ami tegnap este történt, az a hatalom érdekét és nem a Fidesz érdekét szolgálta” – mondta Navracsics.

„A rendőrségnek nem a Belvárosba kellett volna visszaszorítani a tüntetőket az Andrássy útról, így elkerülhető lett volna az  egymilliós károkozás” – jelentett ki tegnap Rogán Antal. Az V. kerület fideszes polgármestere szerint az önkormányzatnak köszönhető, hogy nem keletkezett még súlyosabb kár. Rogán elégedetlen a rendőri vezetők döntésével, de az egyes egyenruhások munkájával nem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!