Hírek

2007.03.07. 12:07

Nem megy nyugdíjba a móri ügy bírája

A Fővárosi Bíróság szerdán közleményben cáfolta azt a lapértesülést, mely szerint távozna a móri ügy bírája.

BAMA

"Dr. Varga Zoltán, a Fővárosi Bíróság bírája az őt ért támadások ellenére sem fontolgatja a nyugdíjba vonulását, a Fővárosi Bíróság vezetésében fel sem merült ennek a lehetősége, továbbra is számít a Tanácselnök munkájára" - tartalmazza az MTI-hez eljuttatott egymondatos közlemény. A Magyar Nemzet szerdai számában megjelent cikkben viszont az áll, hogy "lemondását és nyugdíjba vonulását kezdeményezheti a büntetőbíró". Varga Zoltán nem kívánta kommentálni a napilap értesülését.

A móri bankfiókban 2002. május 9-én elkövetett, nyolc halálos áldozattal járó fegyveres rablás ügyében 2004. december 23-án hirdette ki első fokú, nem jogerős ítéletét a Fővárosi Bíróság. A Varga Zoltán vezette büntetőtanács Kaiser Edét tényleges életfogytiglanra ítélte, Hajdú László pedig fegyveres rablások miatt kapott tizenöt év fegyházat.

A Fővárosi Ítélőtábla Kaiser tényleges életfogytiglani szabadságvesztését 2005. októberében jogerőre emelte, Hajdú vonatkozásában azonban hatályon kívül helyezte az első fokú ítéletet és új eljárásra utasított. Ebben a Fővárosi Bíróságon jelenleg is folyamatban lévő új, elsőfokú eljárásban egy éve módosította a vádat a Fővárosi Főügyészség akként, hogy a korábbitól eltérően már nem bűnsegédi, hanem tettesi magatartással, több emberen elkövetett emberöléssel vádolja Hajdút.

A Nemzeti Nyomozó Iroda azonban nemrég bejelentette, két új gyanúsítottja van a móri vérengzésnek. A két tatabányai férfi már előzetes letartóztatásban van. Kaiser védője időközben benyújtotta perújítási kérelmét az ügyészséghez.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!