Hírek

2007.03.11. 07:34

Rám sóztak a kiránduláson egy drága étkészletet

Olvasónk egy szórólapon kínált olcsó kiránduláson vett részt. Temékbemutató is volt, és a hölgy belement az adásvételbe. Később jött rá: az étkészlet neki túl drága.

Rados Virág

Gyakori panasz – reagált az esetre Tóth Istvánné, a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének helyettes igazgatója. A kirándulást szervező utazási iroda megbízottja bedobja postaládánkba a szórólapot, amelyen a kiruccanást szervezik. Ezek az utak nagyon olcsók. Ezer forintért eljuthatunk Esztergomba, Pannonhalmára vagy Dobogókőre. Az összegben benne van a busz ára, netán egy étkezés, sőt, egy ajándék is.

Igen ám, de ezek az utazási irodák különböző cégekkel fognak össze, aztán megosztoznak a hasznon. A cégek méregdrága termékekkel kereskednek. Csekély esélyük van rá, hogy pusztán egy termékbemutatóra tömegeket csaljanak el. Az árut így kirándulásba „ágyazva” kínálják. A bemutatónak az esemény során a megfelelő helyen és pillanatban nagy hatása lehet. Elégedett emberek hallgatják, akik örülnek az olcsó útnak. Kik lehetnek ők zömében, mint a nyugdíjasok? Nekik van idejük, viszont nincs pénzük.

A bemutató után az ügynök felkínálja megvételre mondjuk az edényeket. A gyanútlanok aláírják az adásvételi szerződést. Sokszor nem is magyarázzák el nekik, mivel jár a vásárlás. És aki lépre ment, fizetheti a kétszázezer forintos készlet részleteit a hatvanezer forintos nyugdíjából.
A bíróságon megtévesztés jogcímén sok ilyen eset landol. Legyünk óvatosak a hasonló kirándulásokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!