Hírek

2007.03.20. 18:12

Újra demonstrálnak a Kossuth téren

Újra birtokba vette a budapesti Kossuth teret a Magyar Nemzeti Bizottság 2006, miután a rendőrség hétfőn elbontotta a teret 146 napig elzáró kordont.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="260"] A visszatért tűntetők továbbra is Gyurcsány Ferenc távozását követelik – fotó: Stemler Károly
[/caption]A mintegy 100-150 tűntető immár a megújult téren kezdett demonstrálni, ugyanis a főváros kertészeti társasága rendbe hozta az őszi tiltakozásokkor károsodott növényzetet. Több ezer négyzetméteren 20 centiméteres mélységben kicserélték a talajt, 1.200 örökzöldet és 6.500 árvácskát ültettek. A rendezvény szónokai így külön kérték a jelenlévőket, hogy vigyázzanak a virágokra, s használják a kihelyezett mobilvécéket. A demonstráció továbbra is kormányellenes, a megjelentek Gyurcsány Ferenc távozását követelik.

Április 2-ával átadja a Kossuth tér használati jogát a főváros az Országgyűlésnek, egy év múlva pedig elkészül az új közpark a parlament körül, jelentette be kedden Szili Katalin házelnök Demszky Gábor főpolgármesterrel, Szilvásy György kancelláriaminiszterrel és Rogán Antal, V. kerületi polgármesterrel közös tájékoztatóján. Tervek szerint az egymilliárd forintos költséget a költségvetés állná, de ha szükséges az V. kerületi önkormányzat is hozzájárul az építkezéshez. A tervezett mélygarázs építése azonban már egy másik projekt lenne. Szilvásy György kancelláriaminiszter szerint a közpark besorolása a tervek szerint nem változna, így a helyszínen a jövőben is lehet tűntetéseket tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!