Hírek

2007.07.11. 06:02

Műsorba keveredik Árpa?

Ő a média fenegyereke, mégis most került először képernyőre. Árpa Attila a napokban vezethetett egy reggeli műsort, s állítólag a jövőben komolyan számolnak vele.

Dián Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="200"] Nem készült riporternek, műsorvezetőként mégis azonnal a mély vízbe dobták
[/caption]– Nemrég azt nyilatkozta, hogy leginkább egy beszélgetős műsor tetszene önnek. Kinek a helyét szemelte ki?
– Egyelőre nincs ilyen produkció a kereskedelmi televíziók palettáján, de nem is szeretnék senkit kifúrni. Úgy vettem észre, a diskurálós műsorok többnyire átitatódtak politikával, vagyis eléggé szárazak. Persze, most nem a show jellegű, humoros beszélgetésekre gondolok, hiszen abban Fábry verhetetlen, hanem olyasmire, mint amilyet Larry King csinál Amerikában. Nálunk talán a reggeli adások állnak ehhez a legközelebb.

– A napokban volt lehetősége egy ilyenbe belekóstolni. Miből gondolta, hogy ehhez is ért?
– Semmiből. Egy poénból hozott döntés következménye volt az egész. Próbafelvételt tartott a tv2, a munkatársaim pedig rávettek, hogy induljak. A mostani reggeli műsorvezetés egyfajta próbanap volt. Mivel a melegfesztivál és Horn Gyula elmaradt kitüntetése kapcsán Csurka Istvánnal kellett beszélgetnem, mondhatjuk úgy is, hogy rögtön a mély vízbe dobtak.

Árpa Attila

SZÜLETETT: 1971. november 17-én

ISKOLÁI: Berkeley Egyetem színház és dramaturgia szak (1990–94), utána 1995-től három évet végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán.

PÁLYÁJA: Eleinte német tévéknél dolgozott, majd az RTL Klubnál programigazgató (1997–2002). Az Extrém rádió alapítója (2003), az Interaktív Kft. tanácsadója (2005–), a Viasat producere (2005- ), 2006 óta a Briteon reklámügynökséget vezeti.– Igaz, hogy esélyes az Activity műsorvezetői posztjára?
– Voltam egy próbafelvételen, de ennél többet nem tudok. A találgatások is csak az újságírók révén jutnak el hozzám.

– Ön szerint kiből lehet nálunk műsorvezető?
– Hát, ha én képernyőre kerülhetek, akkor tényleg bárkiből… Vannak persze alapkövetelmények, mint a fesztelenség vagy a jó stílus, de a szép beszéd például egyre kevésbé fontos. A híradósokon kívül tán nincs is olyan médiaszemélyiség, akinek ne lenne egy kis beszédhibája, ez alól még Friderikusz sem kivétel. Ha szépen kellene beszélnem, én is bajban lennék, ezért ez a helyzet nekem kapóra is jön.

ISKOLÁI: Berkeley Egyetem színház és dramaturgia szak (1990–94), utána 1995-től három évet végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán.

PÁLYÁJA: Eleinte német tévéknél dolgozott, majd az RTL Klubnál programigazgató (1997–2002). Az Extrém rádió alapítója (2003), az Interaktív Kft. tanácsadója (2005–), a Viasat producere (2005- ), 2006 óta a Briteon reklámügynökséget vezeti. Nem készült riporternek, műsorvezetőként mégis azonnal a mély vízbe dobták -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!