Hírek

2007.08.21. 18:13

35 milliárd forint foglalkoztatási programokra

Összesen 35 milliárd forint jut foglalkoztatási és képzési projektekre 2008 végéig – jelentette be kedden Edelényben Lamperth Mónika szociális és munkaügyi, valamint Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter.

T. M.

A most ismertetett foglalkoztatási projektek az első csomagot jelentik, 2007-2010 között összesen 100 milliárdot költenek hasonló programokra. A projekteket nyolcvanöt százalékban az Európai Unió finanszírozza. A foglalkoztatási programok része a két új Start Kártya, a Plusz és az Extra. Az új típusú kártyákból az igényelhetőség kezdetétől, július elsejétől július végéig csaknem nyolcszázat, a hagyományos fajtából pedig már a hatvanezret váltottak ki. Szintén a foglalkoztatást segíti elő a Lépj egyet előre! program, amelyben az általános iskolai végzettséggel nem rendelkezők, valamint az elavult szakmákkal rendelkezők szerezhetnek alap, illetve szakképzettséget. Az új projektre 10 milliárd forintot szánnak 2007-2008-ban.

A kis- és középvállalatok munkavállalóinak munkahelyi képzésére hárommilliárd forint jut. Az Új pálya program a közszférából elbocsátottak, elsősorban az egészségügyben és az oktatásban dolgozók elhelyezkedését segíti. A most induló másfél éves program értéke két milliárd forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!