Hírek

2007.08.13. 17:37

Bíróság előtt a bicai rém

BAMA

52-rendbeli gyilkosságért állítják bíróság elé az úgynevezett "bicai mániákust", Alekszej Picsuskin pere szeptember 13-án kezdődik Moszkvában - jelentették be az orosz fővárosban hétfőn.

A legalább két hónaposra tervezett tárgyaláson Picsuskint "csak" 52 különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolják, holott a férfi a nyomozás során azt vallotta, hogy 63 embert ölt meg 14 év alatt. A 11 kérdéses gyilkosság ügyében még folyik a nyomozás - közölte Jurij Szemin moszkvai ügyész.

Tetteinek okáról a sokszoros gyilkos egyelőre nem szólt, hétfőn viszont kijelentette: áldozatai közül sokat, legalább 20 nőt, személyesen is ismert. Mint mondta, csak véletlenül fogták el egy rutinszerű igazoltatás során, de ezzel sok ember életét mentették meg, mert ha nem kerül rendőrkézre, "soha nem hagyta volna abba a gyilkolást".

Áldozatai nők voltak, bár a bicai parkerdő területén, ahol tetteit 1992 óta elkövette, a nyomozás során egy férfi holttestének maradványaira is rábukkantak.

Alekszej Picsuskin gyilkosságait az áldozatok fejére mért számtalan kalapácsütéssel követte el, a holttesteket többnyire, bár nem minden esetben, jól-rosszul elrejtette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!