Hírek

2007.08.17. 16:59

BKV sztrájk: becsődöl a főváros, ha nincs alku

Szeptember 4-én - pont az iskolakezdés és a nagy útfelújítási őrület közepette - közlekedési sztrájk lesz a fővárosban. De jövő kedden azért még asztalhoz ülnek az érdekeltek.

BAMA

A BKV vezetése érthetetlennek tartja a sztrájkfelhívást, mivel épphogy megegyeztek a béralku folytatásáról. Ennek ellenére hirdetett sztrájkot a szakszervezet, amely szerint a felelősség a menedzsmenté. Pénteken a cégvezetés egy 5 plusz 1 pontból álló béremelésre tett javaslatot. Amely összhangban áll az üzleti célokkal, nem növeli a veszteségeket, s szem előtt tartja az utasoknak nyújtott szolgáltatások színvonalának biztosítását, emelését.

A cégvezetés fenntartja ajánlatát. Eszerint az első fél évre rögzített átlag 15.000 forintos havi béremelést, a második fél évre is garantálják. Deszmky Gábor főpolgármester szerint bár nem lenne helyes, ha ő "befolyásolná" a bértárgyalásokat, de tekintettel kéne lenni a cég üzleti érdekeire is. Felidézte: egy pedagógus átlagbére 119 ezer forint, a BKV buszvezetői bruttó 220-230 ezret keresnek, egy volános kolléga meg 170 ezret, a szállítási ágazatban még kevesebbet. Demszky felemlegette a 3 millió BKV-utast is, aki majd kinyilvánítja a véleményét a helyzetről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!