Hírek

2007.08.15. 15:02

Észégető diéta

A Schobert–Rubint házaspár véleménye a Szigetről igazán elismerésre méltó. Már legalábbis abban az értelemben, hogy egységnyi idő alatt még senki nem hordott össze ennyi előítéletes baromságot, mint ők.

Stanga István

Lehet, sőt, nagyon is valószínű, hogy nem tartok lépést a korral, ugyanis tőlem meglehetősen idegen az a sztárkultusz, ami a mai Magyarországon (is) dívik. Nyilvánvalóan nincs igazam, hiszen ha az embereket nem érdekelnék a celebek, akkor nem velük lennének tele a magazinok, a kereskedelmi televíziók, az internetes újságok, és így tovább. Szóval, maradjunk annyiban, hogy sokan kíváncsiak rájuk, akár tetszik ez nekem, akár nem. Végtére is az utak mentén sem azért álldogálnának a lányok, mert nincs jobb dolguk, hanem azért, mert akadnak, akik igényt tartanak a szolgáltatásaikra. 

Mondom, a tényeket tudomásul veszem, ám azt nem, ha a sztárocskáink úgy gondolják, ismertségük okán bármilyen bunkóságot megengedhetnek maguknak. Tőlünk nyugatabbra ma már korántsem ilyen a helyzet, és hát a celebek nem is vallják azt, amit korábban, hogy tudniillik mindegy, hogy mit, csak beszéljenek az emberről. A valódi  csillagok napjainkban már kínosan vigyáznak a nimbuszukra, mert tudják, nagyon sokba kerülhet, ha valamilyen taplóság révén kerülnek a lapok címoldalára. Hogy mást ne mondjak, ott van Lindsay Lohan esete. Hollywoodi filmstúdiók és lemezkiadók jelentették be egy hete, hogy készek felbontani a Lohannel kötött szerződéseiket, miután elegük lett abból, hogy az csak a botrányai révén képes bekerülni az újságokba.

Nos, mindezek Schobert Norbert és felesége, Rubint Réka hülyesége kapcsán jutottak az eszembe. A házaspár ugyanis a minap a Szigeten járt, s amikor a véleményüket kérdezték, meglehetősen sértő módon beszéltek az ott szórakozókról. Egyebek mellett kifejtették, hogy ők bizony nem szeretnék, ha a lányukat – teszem azt – olyan mocskos körmű punkok ujjaznák meg, mint akik ott múlatják az időt. (Nekem is van lányom, én is féltem, de biztos, hogy nem ez jutott volna az eszembe a Szigeten sétálva.) És akkor még egy szót sem szóltam arról a többi ökörségről, amit összehordott a pár, hogy az utálkozó, mindent és mindenkit lenéző stílusukat már ne is említsem. Talán nem véletlen, hogy azok zöme, akik megnézték-meghallgatták ezt az árulkodó videót, kommentjeikben ilyen jelzőket használtak: sötét, bugyuta, korlátolt tahók; ókonzervatív, felkapaszkodott niemandok; majmok; műveletlen, közönséges, ellenszenves pár, stb. És most még csak a finom minősítéseket idéztem.

Bár a felháborodás nyomán Schobert és neje megpróbálták megmagyarázni a bizonyítványt (tévében és blogon), ez a kísérlet nem hogy nem sikerült, hanem méginkább megmutatta azt a szellemi színvonalat, amely kapcsán edidg sem nagyon voltak (lehettek) illúzióink. Számomra a tanulság különben csak annyi, hogy nem sok haszna van az izmos felsőtestnek, a korszerű táplálkozásnak, ha közben az embernek elmegy a maradék esze is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!